Wie ben ik

Mijn naam is Marjon Bürer.  Ik woon in Geleen, ben getrouwd en moeder van volwassen tweelingzonen.

Na mijn studie HBO-Jeugdwelzijnswerk heb ik 5 jaar gewerkt als groepsleidster in de jeugdzorg en vervolgens 19 jaar als pedagogisch medewerker, adjunct directeur, directeur en locatiemanager in de kinderopvang. Functies waarbij ik me met hart en ziel heb ingezet voor de kinderen maar ook voor hun ouders en begeleiders.

Ik heb een groot interesse in mensen, zowel volwassenen als kinderen, en met name in het contact en de communicatie tussen hen.
Dankzij mijn positieve instelling, vermogen om aandachtig te kijken en luisteren en inlevingsvermogen voelen kinderen, ouders en opvoeders zich door mij begrepen en durven ze zich bloot te geven. Mijn betrokkenheid en sensitieve maar duidelijke feedback zorgt voor de vertrouwensrelatie die vervolgens nodig is om samen aan de slag te gaan.

In 2009 heb ik bewust gekozen voor een verandering in mijn carrière. Ik ben gestart als video interactie begeleider, waardoor ik me optimaal kan richten op de begeleiding van het contact en communicatie. In eerste instantie bij MIK kinderopvangorganisatie en nu vanuit mijn eigen bedrijf Sensitivia. Bij Korein kenniscentrum heb ik hiervoor de opleidingen video interactie begeleiding (VIB), en enkele specialisaties gevolgd. Werken volgens deze methode sluit aan bij mijn positieve manier van kijken naar – en begeleiden van ouders en opvoeders in relatie tot het kind.

Mijn certificeringen

  • Video interactie begeleider, met de specialisaties Pluskinderen en VIB /
    Samen met ouders en VIB
    (Associatie intensieve  thuisbehandeling  www.aitnl.org )
  • Trainer Speelplezier en erkend coach
    (Margot Wouterse -Schmitz   www.speelpleziermethodiek.nl)