Sensitivia – Video Interactie Begeleiding

Sensitivia - Video Interactie Begeleiding

Sensitivia staat symbool voor de band en het gevoel tussen ouder en kind, maar ook voor het leren herkennen en begrijpen van de initiatieven van het kind om contact te maken en aan te geven wat het nodig heeft.

Sensitivia staat symbool voor de band en het gevoel tussen ouder en kind, maar ook voor het leren herkennen en begrijpen van de initiatieven van het kind om contact te maken en aan te geven wat het nodig heeft. Het onderstreept bovendien mijn manier van begeleiden waarbij oprechte aandacht, begrip en betrokkenheid centraal staan.

Mijn naam is Marjon Bürer. Ik ben getrouwd en moeder van twee volwassen zonen. Ik heb een groot interesse in mensen, zowel volwassenen als kinderen, en met name in het contact en de communicatie tussen hen.

Een positieve benadering staat in mijn manier van begeleiden voorop. Dankzij deze benadering, mijn inlevingsvermogen en betrokkenheid voelen kinderen, ouders en opvoeders zich door mij begrepen en durven ze zich bloot te geven. Ouders en opvoeders mogen rekenen op een respectvolle, sensitieve en duidelijke feedback waardoor we kunnen bouwen aan de vertrouwensrelatie die nodig is om samen aan de slag te gaan.

Na mijn studie HBO-Jeugdwelzijnswerk heb ik 5 jaar gewerkt als groepsleidster in de jeugdzorg en vervolgens 19 jaar als pedagogisch medewerker, adjunct directeur, directeur en locatiemanager in de kinderopvang.
Functies waarbij ik me met hart en ziel heb ingezet voor de kinderen maar ook voor hun ouders en begeleiders.

In 2009 heb ik bewust gekozen voor een verandering in mijn carrière. Ik ben gestart als video interactie begeleider zodat ik me optimaal kan richten op de begeleiding van het contact en communicatie. In eerste instantie bij MIK kinderopvangorganisatie en nu vanuit mijn eigen bedrijf Sensitivia. Bij Korein kenniscentrum heb ik hiervoor de opleidingen video interactie begeleiding (VIB), en enkele specialisaties gevolgd. Deze methode sluit aan bij mijn positieve manier van kijken naar – en begeleiden van ouders en opvoeders in relatie tot het kind.

Mijn certificeringen
◾Video interactie begeleiding, met de specialisaties Pluskinderen en VIB / Samen met ouders en VIB
(Associatie Intensieve Thuisbehandeling www.aitnl.org )
◾Trainer en erkend coach Speelplezier
(Margot Wouterse -Schmitz www.speelpleziermethodiek.nl)