Voor ouders

Wanneer video interactie begeleiding?

Opvoeden is leuk en uitdagend, maar kan soms ook verwarrend of lastig zijn. Als ouder kun je vragen hebben over de opvoeding of de ontwikkeling van jouw kind. Maar ook over de interactie met jouw kind.
De initiatieven van je kind om contact te maken of om duidelijk te maken wat het voelt, wil of kan, zijn immers niet altijd even herkenbaar.

Vraag jij je wel eens af wat je nog meer zou kunnen proberen om jouw kind te ondersteunen en de band met jouw kind positief te ontwikkelen?
Dan kan video interactie begeleiding tot verrassende inzichten leiden. Sensitivia werkt hiervoor samen met Stichting Kinderleven te Maastricht.

Kinderleven helpt kinderen met hun ouders
* altijd samen. Kinderen leven niet alleen en zij reageren op gebeurtenissen in het gezin. Als een kind problemen heeft, geldt dat ook vaak voor zijn ouders. Vandaar dat Kinderleven er is voor kind én ouders.
* als de ouders of het kind, of beiden moeilijkheden in de omgang met elkaar ondervinden. Deze moeilijkheden kunnen al ontstaan zijn in de zwangerschap, bij een bevalling, of bij een vroeggeboorte.
* als ouders zich onzeker voelen in het ouderschap, of het kind laat zien niet fijn in zijn vel te zitten: het huilt, slaapt slecht of eet niet goed.
* als een peuter erg dwars is en ouders het ingewikkeld vinden daar een goed antwoord op te vinden.
* als kinderen niet kunnen opgroeien bij hun biologische ouders. Deze kinderen helpen we door met dit feit te leren leven en nieuwe kansen te benutten.
* als ouders en kinderen voor, tijdens en na echtscheiding in de war zijn.

Wil je meer weten ?  https://www.stichtingkinderleven.nl