“Zo interessant en leerzaam. Tips en handvaten die meteen toepasbaar zijn in de praktijk. “

afbeelding-voor-site-2‘ Gefilmd worden en jezelf terug zien voelt ongemakkelijk, toch weet Marjon je op je gemak te laten voelen. Jij wordt niet beoordeeld, maar er wordt gekeken naar het kind, wat “vertelt’ het. Een baby communiceert al veel meer dan wij denken, tijdens het kijken van de gefilmde praktijk beelden, werden veel dingen duidelijk, helder, waar je normaal gesproken niet op let. Groot stuk bewustwording.
De dag na de training gingen we 2 meisjes in bed gingen leggen op de manier die Marjon had voorgesteld.  We hebben ELKE handeling benoemd met uitkleden, maar ook met naar bed brengen. Dit omdat de meisjes huilden en overstuur raakten als ze gingen slapen. Normaal gesproken legden we ze in bed en moesten we er een tijd bij blijven zitten, tot ze rustig waren en sliepen. Dan maar hopen dat ze niet wakker werden als we de deur achter ons dicht deden. Hierdoor kwam je in de groep handen te kort.  Nu liepen we samen de slaapkamer uit, deden de deur dicht en…geen kik! We waren beide zo verbaasd dat we de slappe lach kregen. Toen waren we overtuigd dat dit ging werken!   Het benoemen van letterlijk elke handeling is voor ons als pm’er enorm vermoeiend, maar het belangrijkste, het werkt!!! De eerste dag voelde dit voor ons heel overdreven en moesten we er ook een beetje om lachen maar hoe meer we dit deden hoe sneller dit went.

De baby’s en hummels voelen zich nu veel meer op hun gemak in de groep. Veiligheid, vertrouwen en plezier heeft het ze gebracht. En voor ons meer rust in de groep maar ook voldoening en trots als het dan toch weer gelukt is. Zoals Marjon ook al aangaf, het zal niet altijd werken maar elke keer dat het wel werkt is mooi meegenomen!
We hebben dit ook terug gekoppeld aan de ouders en die waren hier erg over te spreken. We kregen de dag erna een heel lief mailtje van 2 ouders als bedankje.’ 


Stichting Kinderopvang Ubbeltje, Jolijn & Brigitte (december 2016)

 

 

Dit vind je misschien ook leuk...