“Een verrijking voor ons team!”

In 2019 mochten wij kennis maken met Marjon Burer en de VIB-training. We hoorden al goede verhalen van een collega-kinderdagverblijf en zijn het gesprek aangegaan met Marjon. Van daaruit hebben we de VIB training opgestart. In het begin is dat even spannend, gefilmd worden, maar al snel raakte iedereen eraan gewend. Marjon filmt niet alleen, maar coacht ook op de werkvloer.
In de beeldenevaluatie konden we dingen zien, die we in het dagelijks werk veel minder zien. Dat was een echte ogen opener. We leren als team om anders naar dingen te kijken, ons eigen handelen maar ook gedrag en ontwikkeling van kinderen. Je gaat meer observeren en meer details zien. Je leert niet zozeer te kijken naar wat een kind bijvoorbeeld niet kan, maar vooral te kijken naar wat een kind wel laat zien en wat je daarmee kunt doen.
Marjon is zeer kundig en velt nooit over iemand een oordeel. Dat geeft ruimte voor vertrouwelijkheid en als team gaan we open met elkaar in gesprek. De pedagogische coaching is behoorlijk intensief, naast het werk dat iedereen al doet. Maar omdat we het als een hele grote meerwaarde ervaren, doet iedereen er met enthousiasme aan mee. Door het samen te doen als team, vergroot het ook onze teamband. 
We zien uit naar de nieuwe uitdagingen in 2020!
 
Team kinderdagverblijf joepie.
Wijlre, 17-12-2019
 

Dit vind je misschien ook leuk...