“..Marjon gaat uit van de positieve krachten”

“Gefilmd worden als we werken. Dat is toch niet objectief. Dan gedraag ik me heel anders. Als ik gefilmd wordt, dan doe ik natuurlijk alles goed”. Een heleboel mitsen en maren van mijn pedagogisch medewerkers toen ik ze vertelde over de eerste VIB training. De eerste training van Marjon was niet alleen voor het team een verrijking van het pedagogisch handelen maar ook voor mij als locatiemanager. Marjon gaat uit van de positieve krachten die iedereen heeft .Dit stimuleert de medewerker om vrij te denken in oplossingen en elkaar aan te vullen om de optimale omgeving te creëren waarin de kinderen zich zo goed mogelijk ontwikkelen. De beelden geven zoveel meer inzicht in het handelen dit inzicht kan ik als locatiemanager ook weer goed gebruiken om ze na het traject te blijven ondersteunen. Ik heb het geluk gehad meerdere trajecten met Marjon te hebben doorlopen en gemerkt dat Marjon altijd naar maatwerk zoekt. Ik kan dan ook gerust zeggen dat al de trajecten geslaagd zijn en niet alleen de medewerkers gegroeid zijn maar de kinderen die dankzij Marjon een nog stimulerende omgeving hebben gekregen.

Yol van Esch, locatiemanager MIK kinderopvang. ( april 2014)

Dit vind je misschien ook leuk...